Falukarácsony 2013.

December 22-én, vasárnap együtt ünnepelt a falu apraja-nagyja, a hagyományos Falukarácsony alkalmával megtelt a Bella István Művelődési Ház színházterme.

Szilágyi Dénes, református lelkipásztor igehirdetése  után gyújtotta meg a falu Adventi koszorújának negyedik gyertyáját, majd Csutiné Turi Ibolya polgármester köszöntötte az ünneplőket. A Karácsony igazi értékeiről szóló beszéd után a sárkeresztúri civil szervezetek műsorának tapsolhattak az egybegyűltek, fellépett a Bella Voce Kamarakórus, a Napsugár Nyugdíjasklub és a Kacifánt Néptánccsoport is, akik az utóbbi évek egyik legszínvonalasabb produkcióját mutatták be.

A műsor után került sor az önkormányzat, a falu intézményei, egyházi közösségei és civil szerveződései díszeinek elhelyezésére a Falu Karácsonyfáján, melyet a hagyomány szerint egy-egy képviselő ad át néhány szó, jókívánság kíséretében.

Az ünnepséget közös éneklés és a megszokott szeretetvendégség zárt, mely során ki-ki kellemes készülődést és áldott, békés Ünnepeket kívánt egymásnak.

Képgaléria

A hozzászólási lehetőség zárolva.

%d blogger ezt szereti: