Megkezdte működését a rendőrőrs

Hosszú évek előkészítési munkálatai után 2013. november 26-án átadásra került az új Sárkeresztúri Rendőrőrs.

Csutiné Turi Ibolya polgármester, Varga Gábor országgyűlési képviselő és dr. Varga Péter r. ezredes, rendőrfőkapitány vágta át a nemzeti színű szalagot a Sárkeresztúri Rendőrőrs épülete előtt.

Sárkeresztúr Önkormányzata és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság összefogásának köszönhető, hogy a Sárkeresztúri Rendőrőrs állománya egy felújított épületet vehetett birtokba. A község Önkormányzatának anyagi támogatását és segítségét az ünnepélyes átadás keretében köszönte meg polgármester asszonynak Fejér megye rendőrfőkapitánya.

Mint elhangzott, a rendőrőrs állományának évekig sajnos hányatott sorsa volt, hiszen nem volt egy olyan épület, ahol működhettek volna. Így az elmúlt években a Sárbogárdi Rendőrkapitányság adott otthont a sárkeresztúri rendőröknek. Azzal azonban, hogy a településen és a környéken szolgálatot ellátó kollégáknak itt lesz a bázisa, a logisztikai problémák megoldódnak, és az itteni lakosok is jobban fogják érzékelni a rendőri jelenlétet tekintve, hogy a szomszédos települések körzeti megbízottainak is itt lesz a központja.

Dr. Varga Péter r. ezredes, megyei rendőrfőkapitány reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a centralizáltabb szolgálatellátásnak köszönhetően a közbiztonság terén is pozitív elmozdulás lesz tapasztalható, illetve ez az itteni és a környékbeli lakosok szubjektív biztonságérzetét erősíteni fogja. A jelenlévőket arról biztosította, hogy a sárkeresztúri állomány mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy kivívja az állampolgárok rendőrségbe vetett bizalmát.

Csutiné Turi Ibolya, Sárkeresztúr polgármestere örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy hosszú idő után végre megvalósulhatott az, hogy a településnek saját rendőrőrse lett. A rendőröknek jó egészséget és kitartást kívánt, és azt, hogy minél kevesebb munkájuk legyen.

Varga Gábor, országgyűlési képviselő arra kérte a környező települések polgármestereit, hogy segítsék a körzeti megbízottak munkáját. A rendőröknek az év hátralevő részére eseménymentes szolgálatellátást kívánt.

(Forrás: police.hu)

A hozzászólási lehetőség zárolva.

%d blogger ezt szereti: