ERFA támogatások

A kedvezményezett neve: Sárkeresztúr Község Önkormányzata

A projekt címe: Épületenergetikai fejlesztés Sárkeresztúr Község polgármesteri hivatali épületén

A szerződött támogatás összege: 44 999 900,- Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében Sárkeresztúr Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatala kerül felújításra.

Cél a Polgármesteri Hivatal épület magas energiaköltségeinek csökkentése. A magas üzemeltetési költségek okai több összetevőből származnak. Egyrészt az épületek nem megfelelő hőszigeteltsége miatti jelentős energiaveszteségből. Másrészt a fűtési rendszer szabályozhatatlansága miatt, mert ahhoz, hogy a kazánoktól legtávolabbi helyiségekben is kellő hőmérséklet legyen, a közelebbi termeket jelentősen és feleslegesen túl kell fűteni. Harmadrészt pedig az alkalmazott berendezések nem megfelelő hatásfoka és magas karbantartási igényei miatt.

A felújítás során az épület 236 m2 hőszigetelést kap, valamint 90 m2 összfelületnyi nyílászáró kicserélésre kerül. A gépészeti felújítás során új kondenzációs gázkazán kerül beépítésre.

A projektben megvalósított energetikai korszerűsítés, a külső határoló szerkezetek utólagos szigetelése és a nyílászárók korszerűsítése/cseréje révén elért éves megtakarítás jelentős.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.12.31.

A projektazonosító száma: TOP-3.2.1-15-FE1-2016-00057


A kedvezményezett neve: Sárkeresztúr Község Önkormányzata
A projekt címe: Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése Sárkeresztúron

A szerződött támogatás összege: 13 120 000,- Ft
A támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának bemutatása:
Sárkeresztúr Község Önkormányzata egy vegyes praxisú háziorvosi rendelőt kíván felújítani, mely egy 219 m 2 -es épületben biztosítja a megfelelő feltételeket. Az így felújított orvosi rendelő az Európai Uniós támogatási feltételeknek megfelelően részleges akadálymentesítéssel kerül kivitelezésre.

Az épület állaga leromlott, a nyílászárók megvetemedtek, korhadnak. Jelenlegi állapotukban nem javíthatóak (néhány cseréje az elmúlt években már megtörtént). Hőszigetelése az épületnek nincs, üzemeltetése, fűtése gazdaságtalan. A tervezett felújított épület mind a bekerülési mind a fenntartási-üzemeltetési költségek optimalizálása szempontjaiból kerül kialakításra (fokozott hőszigetelésű falazatok, födémek, nyílászárók, burkolatok). A beépítésre kerülő anyagok hosszú élettartalmúak.

Az épület gazdaságos energiafelhasználását egyrészt már a fűtés korszerű kiépítése jelenti, valamint a napkollektor használata biztosítja a környezetbarát energiafelhasználási technológiát, mely a működési költséget is csökkenti majd.

A fejlesztés eredményeként cél, hogy az épület energetikailag a korszerű minősítést elérje. A jelenlegi épületek energiafelhasználása jelentős a régi, elavult rendszerek állapota miatt, mely mind tovább növelik az energiaköltség- ráfordításokat.

A korszerű orvosi rendelő létrehozásával a minőségi egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés biztosított lesz, mellyel a község népesség megtartó ereje nő, javul az itt lakók életminősége is.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.02.28.
A projektazonosító száma: TOP-4.1.1-15-FE1-2016-00034

%d blogger ezt szereti: