Ismét hozzánk látogattak a KNTSZ képviselői

Sárkeresztúron tartotta negyedéves közgyűlését a Keresztúr Nevű Települése Szövetsége.

Sárkeresztúr a megalakulása óta, immár 16. éve aktív tagja a Keresztúr Nevű Települések Szövetségének, és az azóta megrendezésre kerülő találkozókon évről évre népes delegációval képviselteti magát.

A Szövetség nemzetközi, jelenleg 20 települési tagból áll, és a negyedévente tartandó közgyűlés mindig örömteli találkozás. Ezek az összejövetelek a szövetség életét alakító események megbeszélésének adnak lehetőséget.

Sárkeresztúr első alkalommal 2012. november 16-án adott otthont a Bella István Művelődési Házban az ülésnek, akkor 11 település polgármesterei és képviselői vettek részt a megbeszélésen.  Immár öt éve, hogy a szövetség létrehozta az ifjúsági tagozatát, és – a nagy találkozó mintájára, ahol közel ezer ember gyűlik össze -, megszervezzük az ifjúsági találkozót is. Ennek adott otthont településünk 2014. május 8-10. között. Akkor a gyerekeknek vetélkedőt szerveztünk, mellette színes programokkal kedveskedtünk. A résztvevő 14 csapat, 3-3 diákkal képviseltette magát, mérte össze tudását a nemzetközi találkozón; szabadprogramként csütörtökön este a Szedte-vedte zenekar által kísért fergeteges mezőföldi táncház, pénteken este a soponyai Tábortűz zenekar tábortűz melletti fantasztikus bulija, valamint a retro disco oldotta a vetélkedő feszültségét.

Nagy örömünkre szolgál, hogy 2016. február 26-án újra nálunk köszönthettünk 11 „Keresztúr” –i delegációt. Mindig jó hangulatú a találkozás, s nem volt ez máshogy most sem. Szinte testvérként üdvözöljük egymást, a helyzetünk, a feladataink, az örömeink és problémáink is teljesen hasonlóak. A tartalmas program nagy része a közgyűlés napirendi pontjainak megtárgyalása volt, s a teremben rendezett helyi termék kiállítás megismerése oldotta a hangulatot. Természetesen nem maradhatott ki egy kis séta a faluban, a Kálvária-dombunk megtekintését összekapcsoltuk a temetőben tett kegyeleti főhajtással a nemrég elhunyt alpolgármester asszony sírjánál. A közös vacsora után a kötetlen beszélgetésre került sor a soponyai ifjúsági szállón. Nyílván földrajzi helyzetünknek, jó megközelíthetőségünknek is köszönhető, hogy szívesen maradtak éjszakára is a delegáció tagok.

Bízunk benne, hogy mindenki nagyon jól érezte magát, s szívesen látogat legközelebb is hozzánk.

A hozzászólási lehetőség zárolva.

%d bloggers like this: