Megemlékezés

Az 1848/49-es forradalom kirobbanásának 166. évfordulójára emlékeztünk. Az ünnepség alkalmával sor került a Bokros- és a Baróti-díj átadására.

A helyi Bella Voce kamarakórus vezetésével elénekelt Himnuszt követően Csutiné Turi Ibolya polgármester asszony mondott ünnepi beszédet.  Az ünnepi műsorral az általános iskola felsősei készültek Cséder Veronika tanárnő vezetésével.  Az ügyesen, fegyelmezetten előadott produkció keretbe foglalta a Kacifánt néptánccsoport alkalomhoz illő huszártoborzó táncát.

A megemlékezés további részében került sor a Sárkeresztúr Község  Képviselő-testülete által alapított Bokros-díj, illetve Dr. Baróti-díj átadására. 2014-ben Bokros-díjat kapott a 10 éve alakult Bella Voce kamarakórus, a Dr. Baróti Sándor nevét viselő díjat pedig Kovács Zoltán, a VIHAR Lovas Egyesület elnöke vehette át, a szintén 10 éves múltra tekintő fogathajtó versenyek és a helyi lovas élet szervezéséért.

A díjazottak

A díjazottak

Az ünnepség ezek után a koszorúzással folytatódott a ’48-as kopjafánál. A menetet a Vihar Lovas Egyesület lovasai vezették díszmagyarba öltözve. A közel 200 fős tömeg Kossuth – nótákat énekelve vonult az emlékművekhez. Ünnepségünket a Szózat hangjai zárták.

 Képgaléria a megemlékezésről:

A hozzászólási lehetőség zárolva.

%d blogger ezt szereti: